söndag 22 mars 2009

Unik Kollektion utanför Värnamo och Brottsahemmet Antikt utanför Lammhult

Foto lånat från Unik Kollektion
I lördags blev det äntligen av ... kära maken och jag åkte till Malin "som älskar sött" och hennes butik Unik Kollektion, som ligger i utkanten av Tånnö strax utanför Värnamo. Där har hon den sötaste lilla butik ni kan tänka er i en liten friggebod intill sitt hem.

Foto lånat från Unik Kollektion
Malin själv är verkligen en av de varmaste människor jag träffat. Såå fin i din rosa Odd Molly kofta var du Malin och vi kände oss verkligen välkomna!

Foto lånat från Unik Kollektion
Titta här vilka underbara saker hon har i butiken och jag kan inte fatta att så mycket kan få plats på så liten yta.
Foto lånat från Unik Kollektion
Foto lånat från Unik Kollektion
Foto lånat från Unik Kollektion
Nu kan jag ju inte visa vad jag köpte eftersom det ska bli en födelsedagspresent till min dotter, som fast hon fyller hela 30 år är lika nyfiken som när hon fyllde 3. Lovar dock att visa detta efter födelsedagen!
Till mig själv inhandlades senaste numret av Jeanne d'Arc Living och det kan jag ju säga att den tidningen är värd varenda krona :-)) Ett helt fantastiskt reportage från Min-lilla-veranda-Maries hem. Alltså det är såå vackert så det nästan gör ont när man tittar på bilderna. Och det var ett långt reportage med många bilder ... sida upp och sida ner :-)) Vilken otrolig inspiration man får!
Foto lånat från Brottsahemmet
Söndagen blev det så en liten loppistur till Brottsahemmet, som ligger ca 1 mil utanför Lammhult ... mitt ute i skogen. En stor ladugård som är fylld med kuriosa och antika prylar och möbler.
Blev en hel del småsaker som blir fina som pynt i mestadels köket.

Foto lånat från Brottsahemmet

Foto lånat från Brottsahemmet

Nu ska jag kolla runt bland er alla härliga blogvänner och hämta lite mer inspiration!
Tack för att ni finns!

Kram


tisdag 17 mars 2009

Nu har bofinken kommit!

Bofink © Steve Dahlfors
Jag är mycket intresserad av fåglar och i söndags såg jag den första bofinken i vår trädgård.
Den satt i vår Ginnala-lönn utanför köksfönstret. Tog fram min kikare och ... jodå ... det var en bofink!
Koltrast © Steve Dahlfors
Koltrastarna har ökat markant i antal, och deras gulorange näbbar lyser ikapp med vårsolen.
Men vad var det för pytteliten fågel? Mindre än en blåmes ... ingen svartmes ... men en gärdsmyg! De är såå söta med sina små korta stjärtfjädrar.
Gärdsmyg © Steve Dahlfors
Nu väntar vi på hägern som nog kommer vilken dag som helst. De brukar häcka i en gammal grandunge bara ca 100 m från vårt hus. Undrar vad de lever av när de kommer ... sjön är ju frusen. Man kan ju inte precis mata dem med fågelfrö ... får väl slänga ut en hel limpa om de ska bli mätta!
Häger © Steve Dahlfors
Nu är verkligen våren på gång ... och på fredag är det Vårdagjämning ... det ni!

Visar en del av spiselkransen runt vår öppna spis i vardagsrummet ... lamm är ju också ett vårtecken ;-)
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram


PS Alla fågelfoton är lånade från Sveriges Ornitologiska förenings hemsida www.sofnet.org och är tagna av Steve Dahlfors DS

torsdag 12 mars 2009

Ljushus och gammal gardin

För några helger sedan tog vi en tur till Hovmantorp som ligger några mil öster om Växjö. Målet var Margaretas butik, som är en jättemysig inredningsbutik i gammaldags miljö och med många fina saker. Mycket textil, fattigmanssilver och så dessa ljuvliga små ljushus i olika storlekar.
Stod länge och tittade på den stora, men nöjde mig slutligen med denna mindre.
Kära maken hittade en enligt hans smak god marmelad ... en sån där besk sort, som han definitivt får ha ifred. Själv lever jag efter devicen "ju sötare desto godare" och väljer således gärna jordgubbsmarmelad ;-) Nog talat om marmelader!
Vi hann även med ett besök hos Lugnets Handelsträdgård, som ligger strax utanför Hovmantorp. Hittade några söta echiveria (taklök) , men annars var väl inte säsongen riktigt igång ännu.

Här min gardin i sovrummet, som är den första gardin jag köpte när jag flyttade hemmifrån!
Låt mig se nu ... det måste vara 33 år sedan ... fatta det alltså ... 33 år sedan köpte jag denna ljuvligt skira sovrumsgardin till ett sovrum med orange tapeter och mörkbrunt överkast på sängen. Vi snackar alltså sjuttio-tal och jag antar att det var något inom mig som ville bryta med allt det orange och bruna som var såå inne! Minns att den var dyr, men jag hade förälskat mig i den så inget annat dög. Ja jag har verkligen älskat denna gardin genom alla år och nu i mitt helvita sovrum känns den helt rätt!

Många kramar

söndag 1 mars 2009

Spegel och hylla i hallen


Kallt och blåsigt var det i helgen även om solen varit framme och värmt lite också. Var på en liten loppisrunda, men hittade inte så mycket denna gång. En glasflaska med porslinspropp, en glaskaraff utan propp, ett vitt fat i porslin, en liten vitglaserad keramikvas och en trådkorg med handtag för gamla mjölkflaskor. Kära maken fyndade några böcker ... nåt kul måste ju även han få ;-) I övrigt tog vi det lugnt i helgen ... det är såå skönt att bara göra vad man känner för ibland.

På jobbet är det "galna veckan" ... den vecka i månaden då allt ska vara klart inför bokslutet. Inte mycket energi över till annat när man kommer hem på kvällen.

Kära maken har gjort illa sig i revbenen ... halkade på en isfläck och landade på rygg med sin väska under sig, vari han har en ståltermos bl a ... inte det skönaste att landa på om man säger så. Nu har han fått några dunderpiller så han ska kunna sova på nätterna ... stackarn!

Visar er en hylla med spegel, som finns i hallen. Spegeln var en ful tavla med vacker ram tidigare. Spegelglas beställdes och sattes dit. Hyllan har kära maken snickrat ... ett gammalt hyllplan till en kasserad bokhylla ... allt går att använda :-) Konsollerna köper jag på K-Rauta ... de har nog landets största försäljning av konsoller ... räknade just hur många jag har ... håll i er ... 44 st i dagsläget ! Behöver jag säga att jag gillar hyllor på konsoller ;-)

Ha en fortsatt bra vecka
Kram